Over Cocuzzolo

Spread the love

Als kind zat ik vol dromen. Dromen van avontuur, van reizen en van “extreme” sporten. Als kind, als tiener en ook als jongvolwassene volgde ik niet altijd mijn dromen. Als dromer was ik niet altijd even succesvol op school en stopte ik voordat ik een diploma behaalde.

Ik heb me aangemeld voor militaire dienst en ben geselecteerd. Snel vooruit en een lang verhaal kort: gelukkig had ik een zeer goede pelotonscommandant die me vertelde terug naar school te gaan. Dus ik deed dat. Na mijn middelbare school ging ik werken en ontwikkelde ik een carrière. Ik heb ook een blog ontwikkeld – maar ben niet doorgegaan. Ik was jong en ambitieus, maar ook een beetje nerveus om uit te reiken en “all-in” te gaan. Ik bleef binnen mijn comfortzone, de meeste tijd veilig weggestopt in een kantoor.

Fast forward: ik heb inmiddels zowel de HBO als de universiteit afgerond, naast mijn fulltime baan als inkoper en later als commercieel directeur voor een hightech startup. Toen: Covid sloeg toe. Het levenstempo ging terug naar bijna nul. Geen zakenreizen meer. Niet meer dagelijks woon-werkverkeer (3 uur). Geen files meer. Na meer dan 12 jaar als zakenreiziger over de wereld te hebben gereisd, realiseerde ik me dat ik alles had gezien. Toch heb ik niets gezien. Wat een verspilling.

Ik heb genoten (en geniet nog steeds) van de tijd met mijn gezin: ik heb 3 kinderen (leeftijd op het moment van schrijven: 5, 2 en 0,5 jaar) en een geweldige vrouw. We wonen in Nederland en hebben ons leven goed georganiseerd. Maar ik was niet zo blij met mijn werkstatus: ik wil de dromen waarmaken die ik als kind had. En als ik het nu niet doe, wanneer zou ik het dan wel doen? Welke tijd is beter dan “vandaag”? Nou, aan het eind van de dag is er alleen morgen, maar zolang het niet het einde van de dag is, is de beste tijd nu!

Dus ik heb de werkuren in de startup verkort – ik geniet nog steeds van de technologische wonderen die we daar bereiken, maar ik heb meer van ‘ik’ nodig om in mijn werk te stoppen.
Ik heb deze grootse visie en missie van deze website en transformeer deze in een platform. Want echt, “wij”, de buitensportenthousiastelingen, hebben andere behoeften dan wat er momenteel is. We moeten de weersomstandigheden, de condities van het parcours, de beschikbaarheid van hutten en leuke routes weten om te downloaden en zelf te testen. We hebben een drang om te verkennen, zelfs als het al eerder is onderzocht.

Hiervoor maak ik een “bucketlist” van dingen die ik heb (en nog steeds) overwogen te doen – maar nog niet heb gedaan. En ik nodig jullie allemaal uit om mee te doen en je items te maken en toe te voegen aan deze bucketlist.

Ik ben op 1 augustus 2021 aan dit avontuur begonnen. De eerste maanden zijn overdracht van mijn oude blog (die sinds 2009 loopt!) naar deze nieuwe website – en van daaruit verder bouwen. Ook zijn we (met meerdere mensen) volop bezig met het opzetten van de benodigde bedrijfsstructuren en het bouwen van een app.

Voel je vrij om te reageren, verbinding te maken, te volgen, leuk te vinden, bij te dragen en interactie te hebben.

Lennart