Annapurna Circuit dag 7: Ngawal-Manang

Spread the love

27 april 2014

Manmanman. Wat was het koud binnen. Buiten overigens ook. En wat was dit het waard. Ik loop naar buiten uit onze guesthouse in Ngawal en zie dit:

En dat, waarde lezer, is de Annapurna II. 7.937m hoogte, vers besneeuwd door de sneeuw van gister. Ontroerend, onthutsend mooi. Daar kun je alleen maar heel stil van worden – ondanks het enorme tegenlicht waardoor de foto vrij donker is. Maar het panorama is niet compleet. Bij lange na niet. Want er is nog veel meer:

Blik richting Thorung La vanuit Ngawal

Het is dus een prachtige dag. De dag begint koud dankzij het heldere weer en de hoogte. Tenslotte zitten we op een hoogte welke voor de meeste landen ter wereld al “de hoogste berg” of meer zou zijn. In de Europese Unie hebben alleen Italïe, Frankrijk en Zwitserland punten die hoger liggen dan waar wij ons nu bevinden.

Onze route laat het toe om vandaag een rustdag te noemen: we dalen af naar Manang en lopen dus een kilometer of 10-15 vrijwel vlak of iets naar beneden. Onderweg zien we dit soort dingen:

Een Boedhistisch klooster, met op de achtergrond Annapurna II (de hoogste in beeld) en Annapurna IV (met de sneeuwkoepel er voor)
Een Boedhistisch klooster, met op de achtergrond Annapurna II (de hoogste in beeld) en Annapurna IV (met de sneeuwkoepel er voor)
Annapurna III met daaronder een lokaal boerendorp. Direct achter het dorp kenmerkende regen-erosie sporen
Annapurna III met daaronder een lokaal boerendorp. Direct achter het dorp kenmerkende regen-erosie sporen
Regen-erosie heeft hier grotten gemaakt

De route blijkt door de hoogte toch langer te duren dan we verwacht hadden. We eten nog iets in Mugje/Mungji en lopen door naar een dorpje Braga, wat vlak voor Manang ligt. In Manang zoeken we een mooi guesthouse (er zijn er hier voldoende) en eten we een Yak-burger met frietjes en Mexicaanse enchilladas voor de kachel. Het is ook in Manang niet druk en daarom hebben we uitgebreid de keuze.

Manang straalt een prettig sfeertje uit. Er zijn winkels, veel guesthouses en iets verderop ligt het oude boerendorpje. Het toerisme is hier belangrijk en er is zelfs een klein museum. Veel mensen blijven meerdere dagen in Manang, om te acclimatiseren. Wij zullen morgen naar Milarepa’s Cave gaan om een beetje te acclimatiseren en uit te rusten.

Lees hier over mijn trektocht langs de Annapurna:

Annapurna Circuit  dag 1: Kathmandu – Besisahar – Bhulbule

Annapurna-Circuit dag 2: Bhulbule – Ghermu

Annapurna Circuit dag 3: Ghermu – Tal

Annapurna Circuit dag 4: Tal – Timang

Annapurna Circuit dag 5: Timang – Dhikur Pokhari

Annapurna Circuit dag 6: Dhikur Pokhari – Ngawal

Annapurna Circuit dag 7: Ngawal-Manang

Annapurna-Circuit dag 8: Milarepa’s Cave

Annapurna Circuit dag 9: Manang – Yak Kharka

Annapurna Circuit dag 10: Yak Kharka -Thorung Phedi

Annapurna Circuit dag 11: Thorung Phedi – High Camp

Annapurna Circuit dag 12: High Camp – Muktinath

Annapurna Circuit dag 13: Muktinath – Marpha

Annapurna Circuit dag 14: Marpha – Beni

Annapurna: de do’s & don’ts!

19 reacties

Laat een reactie achter