Tweelingsbergen: Castor & Pollux

Spread the love
De Tweelingen: Castor en Pollux

Feiten
»Gelegen: Wallis, Zwitserland
»Hoogte: Castor 4226m, Pollux 4092m
»Eerst beklommen door: W. Mathews, F. W. Jacomb
»Jaar: 23 augustus 1861

Op bovenstaande foto zie je Castor en Pollux, zoals ze te zien zijn vanaf de Gornergrat. Op de voorgrond zie je Pollux en op de achtergrond Castor.

Deze tweelingbergen liggen in het Monte-Rosa massief, ten oosten van de Matterhorn en de Breithorn en ten westen van de Lyskamm. Beiden vallen in de categorie “vierduizenders“.
Het zijn prachtige bergen om gletsjervaardigheden op te oefenen, maar ook rotsklimmen is een vereiste op de meeste routes.

Doordat deze bergen eenvoudig te beklimmen zijn, en vrij goed bereikbaar (via de Klein Matterhorn kabelbaan), kan het hier in de zomer erg druk zijn. Meer dan 100 mensen op de berg is geen uitzondering. Afhankelijk van de sneeuwcondities & temperatuur is er een kans op lawines. Het uitzicht naar het zuiden toe is overweldigend, met de prachtige Aosta-vallei aan de zuidkant en de overige vierduizenders rondom je heen.

De tweelingen zijn het best te beklimmen vanaf de Italiaanse kant, vanuit de berghutten Rifugio Val d’Ayas (3420m) of Rifugio Mezzalama (3026m). Ook de Bivacco Rossi e Volante op 3778m biedt een goede uitgangsmogelijkheid. In alle gevallen is het een mogelijkheid om de kabelbaan naar de Klein Matterhorn te nemen en de westgraat van de Breithorn over te steken.

Laat een reactie achter