Zermatt – uitzicht op de Matterhorn

Spread the love
Zermatt in de winter
Foto van Joël de Vriend via Unsplash: Zermatt

Feiten
» Gelegen: Wallis, Zwitserland
» Aantal inwoners: 5800
» Hoogte: 1620m

Zermatt, gelegen in het Duitstalige deel van het Zwitserse kanton Wallis, geldt als één van de meest luxueuze skigebieden ter wereld, met zeer uitgestrekte pistes en veel mogelijkheden. Het stadje is volledig autovrij: je auto moet je achterlaten in Täsch, eerder in het dal. Vanaf daar moet je met de trein verder naar het dorp. In het dorp zelf vindt alle transport plaats met elektrische voertuigen of karren getrokken door paarden. Dit laatste overigens vooral in chique hotels.

De trein doet er 12 minuten over en vertrekt iedere 20 minuten. De kosten bedragen 16.80 CHF per volwassene. Kinderen tussen de 9 en 16 kosten de helft. Onder de 9 jaar zijn ze gratis. Het parkeren van de auto kost 15.50 CHF per dag.

Wintersport in Zermatt: in de zomer en in de winter

Met ruim 360km pistes en de aanwezigheid van gletsjers (Matterhorn Glacier Paradise), gecombineerd met de hoogste kabelbanen van Europa kun je 1 ding wel stellen: sneeuwzekerheid is hier gegarandeerd. 365 dagen per jaar kan er geskied worden, maar uiteraard vindt de meeste wintersport plaats in de winter. Er zijn maar liefst 52 liften. Kijk hier voor een panoramisch live-beeld.

Zomeractiviteiten in Zermatt

Afgezien van het zomerskiën op de gletsjer, zijn er uiteraard nog veel meer activiteiten. Allereerst zijn er maar liefst 38 pieken van boven de 4000m te beklimmen vanuit Zermatt, waaronder uiteraard de Matterhorn. Ook is hier het Matterhorn museum te vinden en kan er gemountainbiked worden. Het kost 10CHF om de fiets mee te nemen in de kabelbanen, waarna je over één van de vele routes downhill kunt gaan.

Andere activiteiten: verschillende Via Ferrata routes, en een kleine klimhal. Deze is echter slechts beperkt open en voegt zeker in de zomer weinig toe ten opzichte van de prachtige natuurlijke routes in deze omgeving.

Vanuit Zermatt vertrekt ook de Gornergrat Bahn, een tandradbaan naar 3000m met een prachtig uitzicht over de diverse hoge bergen in de omgeving, zoals natuurlijk de MatterhornDufourspitze, Weisshorn, Bishorn en Castor & Pollux.

Foto van Victor He via Unsplash: de Gornergratbahn boven Zermatt, met op de achtergrond de Matterhorn (4478m), met op de achtergrond de Wandfluehorn (3589m) en Dent Blanche (4358m).

Laat een reactie achter