Zermatt in de zomer: schapen, avonturenparken en mountainbiken

Spread the love

Hoog gelegen aan het eind van het Matterdal in het Zwitserse kanton Wallis ligt Zermatt. De regio Zermatt is spectaculair mooi in de winter – en de hoogste bergen blijven prachtig in de zomer. Uiteraard is Zermatt bekend vanwege de Matterhorn die vrijwel overal zichtbaar is en het uitzicht domineert. Maar Zermatt is meer dan alleen skiën in de winter en het beklimmen van hoge bergen in de zomer.
Zermatt investeert veel in het worden van een vakantiebestemming in het hele jaar en benadruk steeds meer de familievriendelijkheid van de omgeving.

Hoe dan? Door Wolli. Wolli is, zoals je wellicht al geraden hebt, een schaap. Een schaap die centraal staat in de kinderbeleving van de omgeving: er zijn souvenirs met Wolli, er is een dansje met Wolli en sinds dit voorjaar ook een Wolli Adventure trail waar de kinderen met aanwijzingen op zoek gaan naar de kat “Mitza”. Volgend jaar, in de zomer van 2023 wordt er een nieuw onderdeel toegevoegd aan dit parcours.

Wolli, de mascotte van Zermatt, met op de achtergrond de Matterhorn
© Pascal Gertschen

Wolli Card

Wolli is ook de naam van een jaarpas voor kinderen tot 9 jaar. Deze is gratis voor de kinderen, mits een volwassene minimaal een 2-dagen kaart koopt. Het voordeel? Door deze kaart op te halen betalen ze geen toeristenbelasting, is de accommodatie voor hen gratis en mogen ze gebruik maken van alle liften en bussen.

Die 2-dagen kaart kost voor een volwassen overigens 241 CHF, oplopende tot 390CHF voor 7 dagen. Dat is niet per se goedkoop, maar als je een week in Zermatt verblijft wellicht de overweging waard. Voordeel aan deze kaart is wel dat ook je fiets mee mag.

Mountainbiken boven Zermatt
© Pascal Gertschen

Bezoek de schapen

Vanaf 1 juli tot midden-september loop de lokale schaapskudde rond in de bergen rondom Gornergrat. De schapen lopen rond met een GPS-tracker en zijn dus eenvoudig te vinden – maar niet altijd op de gebaande paden.

Van half twee tot 15 uur is de schaapsherder aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Dit kost, evenals het bezoeken van de kudde, niets.

Black-Nose schapen op Gornergrat
© Pascal Gertschen | Schattige schaapjes bij Gornergrat.

Laat een reactie achter