Trail-omstandigheden in de Alpen

Spread the love

Met de komst van de zomer komt ook het normale hiking-seizoen op pad. De keuze voor het woord “normaal” is bewust: ook in de winter kun je hiken, evenals in het voorjaar. Maar beiden vereisen veel meer voorbereiding en ervaring dan wat de gemiddelde hiker op kan brengen.

Op onze Engelstalige website zijn we recentelijk begonnen met het bijhouden van de trail-omstandigheden in de Alpen. Dit is momenteel nog vrij grof, en ingedeeld in 8 gebieden. Dit biedt een leidraad voor het plannen van een tocht, maar is geen vrijwaring van planning.

In dit overzicht geven we aan wat de actuele verwachte omstandigheden zijn, met name op het gebied van sneeuwbedekking in de hoger gelegen gebieden: welke hoogtes zijn goed toegankelijk zónder aangepaste uitrusting zoals sneeuwschoenen of zelfs stijgijzers?

Vanzelfsprekend is er een hoogte waarop de paden in de zomer altijd sneeuwvrij zijn (tot grofweg 2000 meter) en een hoogte waarop ze zelden sneeuwvrij zijn (vanaf 3000 meter). Lokale omstandigheden kunnen zorgen voor grote verschillen. Niet alleen de hoogte, maar ook de ligging ten opzichte van de zon of het optreden van lokale buien.

Dit overzicht wordt dan ook regelmatig (meerdere malen per week) bijgewerkt op basis van webcams, weersverwachting en sociale media.

De gebieden in de Alpen waarin we de trails hebben onderverdeeld en de omstandigheden bijhouden.
De gebieden in de Alpen waarin we de trails hebben onderverdeeld en de omstandigheden bijhouden.

Met het opbouwen van onze Cocuzzolo-app, die eind deze maand in eerste opzet klaar is, zal er meer verfijning komen en kunnen routes direct aangepast worden aan de omstandigheden van specifiek die omgeving of zelfs een specifieke trail. Uiteraard is het dan niet meer beperkt tot sneeuwbedekking of zelfs tot de Alpen.

Laat een reactie achter