Plan (gratis) een route voor mij!

Spread the love

In de zomer van 2022 hopen en verwachten we live te gaan met onze Alpha-versie van de app. Daarin zitten enkele aannames en rekensommen: Hoe fit je bent, leeftijd, geslacht en gewicht bijvoorbeeld.

Daarom vragen wij nu alvast aan mensen om een route te laten plannen. Dit doen wij, met de hand en gratis. Als je ons achteraf laat weten hoe de route was (correct, mooi, passend bij het niveau, hoe lang heb je er over gedaan en wat kan er beter?), krijg je automatisch een premium-abonnement. Vanaf het live-gaan van de Beta-versie (begin 2023).

Let op: je wordt niet automatisch ingeschreven in de nieuwsbrief. Je e-mailadres wordt uitsluitend bewaard om de route te kunnen sturen en daarna verwijderd tenzij je aanvinkt dat je op de hoogte gehouden wilt worden.

We maken ook een pagina op deze website en voegen de route toe aan het route-logboek. Hier worden geen herleidbare details gebruikt: je bent voor de overige gebruikers dus anoniem.

Wat je krijgt

Je krijgt van ons een GPX-file met de route en een samenvatting: hoogteprofiel, afstand en dat soort details. Tevens een overzicht van eventuele overnachtingsplaatsen. We zijn géén reisorganisatie en boeken die dus niet. We suggereren alleen een wandelroute!

Ook geven we een routebeschrijving op hoofdlijnen: waar af te slaan, waar op te letten? Welke stukken zijn moeilijk of hebben weinig schaduw of juist sneeuwvelden. Vul daarom in wanneer je wenst te gaan: afhankelijk van het seizoen zijn routes anders of onmogelijk.

Verder krijg je een paklijst met dingetjes die je eventueel nodig hebt. Het soort schoenen, wandelstokken, rugzak etc. En een link waar je indien gewenst de (fysieke!) kaart kunt kopen van het gebied waar de route zich bevindt.

Een naam is gewoon handig. Dan weten we tegen wie we het hebben. Maakt het wel zo persoonlijk!
Zonder e-mail kunnen we geen route sturen!
Vul in hoe goed je conditie is. Dit is gebaseerd op je eigen ervaring. Niet zeker? Deel eventueel enkele van je runkeeper/strava/garmin of andere gegevens met ons. Die zijn vertrouwelijk en worden niet bewaard.
Geselecteerde waarde: 50
Voor het controleren van onze aannames is het gewicht belangrijk. Zwaardere personen hebben meer weerstand van de zwaartekracht en dus meer kracht nodig om omhoog te komen.
Geselecteerde waarde: 28
Voor het controleren van onze aannames is de leeftijd ook belangrijk.
Het is belangrijk om te weten waar je naar toe gaat of waar je bent. Een route voor Oostenrijk heeft weinig nut als je in Frankrijk bent. Heb je nog geen idee? Vul dan "anders" in.
Het verschil tussen begin juni en eind juni is groot: de meeste hutten openen vanaf 15 juni en zijn open tot midden september. Naarmate de zomer vordert worden sneeuwvelden kleiner. Vanaf midden september zakt de sneeuwvalgrens vaak weer, waarbij met name boven de 2500 meter hoogte er al sneeuw te verwachten is.
Geselecteerde waarde: 0
Hoe lang wil je over een route doen?
Eventuele verdere informatie: hoeveel dagen wil je lopen? Hoeveel "vermoeidheid" kun je aan of wil je aan kunnen? Ben je met de auto of OV? Plan je te overnachten in hutten (bij meerdaagse tochten) of in bivaks?
Niets moet - alles mag! Met een routeverslag verdien je automatisch een Premium-lidmaatschap voor een jaar, welke automatisch verloopt en ingaat op het moment van Beta-release van de App.